Kamienice jak perełki na tej fotce, miały swoich właścicieli więc dbali o nie. Niestety wiele jeszcze kamienic z tego okresu niszczeje na tej ulicy i nie tylko na tej. Proces ich prywatyzacji i remontów ślimaczy się. Niektóre w mieście mogą nie przetrwać o czym kilkakrotnie na tym forum pisano.
Nie zwróciłam uwagi - czy ta kamienica ze spadzistym dachem ma dzisiaj ten wzorek?
Moze ktoś zgadnie, gdzie tą fotkę zrobiłam i jaką funkcję w przeszłości pełnił widoczny budynek
[ Dodano: Pią 09 Maj, 2014 11:46 ]
Ulicą to nie jest, ale ciekawostką.
Przez Inowrocławski Dworzec dumnie przejechała już chyba zabytkowa :ciuchcia: Ależ, ten kolos robi wrażenie
Przez chwilę zrobiło się sentymentalnie. Cóż za widok.
[ Dodano: Pią 09 Maj, 2014 11:50 ]
cdn.
i sobie równie dostojnie, :stare: z nowym odjechało. Pozostał czar wspomnień.
[ Dodano: Czw 15 Maj, 2014 20:08 ]
Właśnie zauważyłam tą datę powstania tego budynku. Data imponująca.
Wysłany: Pią 16 Maj, 2014 09:49
Lokomotywa powala wszystkich
W dniu jej przejazdu byłem w Toruniu, gdzie zarejestrowałem jej przejazd na filmiku (bez tłumów ).
Kamienica sama w sobie lekko obleśna - po prostu czasy świetności na tą chwilę ma za sobą, ale faktycznie - detal z datą warty zauważenia i utrwalenia (zanim odpadnie ).