Wysłany: Nie 07 Paź, 2007 22:18 Rangi na forum
W ramach urozmaicenia forum postanowiłem dorzucić dziś rangi dla wszystkich userów Stopień zależny jest od ilości postów.Ile na jaką rangę? Nie podpowiem, bo zaczęłoby się spamowanie,które będę skrzętnie likwidował W każdym bądź razie coś nowego mamy.A jeśli znajdzie się ochotnik do namalowania innych zapraszam Szukamy stopni Obrony Cywilnej No, chyba że ktoś ma większe zdolności i stworzy stopnie Luftschutzu!
Wysłany: Śro 10 Paź, 2007 01:01
No ja równiez nie spodziewałem się,że będę generałem broni Ale popracuję nad tym by być awansowanym w trybie normalnym.Póki co na razie tak,bo nie do końca ta opcja jest wykonalna...prace trwają,by Admina zdegradować (Autodegradacja!Godne naśladowania +samokrytyka...rety do czego to prowadz? )
Wysłany: Pią 12 Paź, 2007 18:26
ja złożyłam papiery po odbyciu przeszkolenia wojskowego studentów, a tam jest termin tydzień po egzaminie.... mam znowu egzam napisać? dopiero w maju bedzie to prawdopodobna... no nic czekam dalej
Wysłany: Wto 30 Paź, 2007 14:57
Po starszym kapralu wchodzisz na plutonowego....Jak się dużo pisze i nie zwraca uwagi na awanse... Na początku są szybkie przeskoki...prawie co 20-30 postów...Ale gwarantuję Tobie,że przed plutkiem byłaś starszym kapralem....Chyba tak jak jest w rzeczywistości...
Dobre są takie rangi jakie są, wyglądają nawet ciekawie. A co do stopni wojskowych to może lepiej dać sobie z nimi spokój. Ja w armii dochrapałem się stopnia "starszego marynarza", więcej już nie dało rady awansować bo dali mi kopa z wojska po roku służby.
A przy okazji czy znacie wojskowe stopnie japońskie?
Zgadnijcie jak po japońsku jest "porucznik", dla ułatwienia powiem że jest to polski wulgaryzm (kobiety zatkać uszy i zamknąć oczy!)?
Wysłany: Sob 15 Lut, 2014 23:02
gogo-dimpek napisał/a:
(...)wyglądają nawet ciekawie
No, w końcu ktoś zauważył - dziękuję
Wątek sprzed paru lat, a zatem początkowe wpisy dotyczą starych rang, których na tym forum już nie ma od... października czy listopada.
Aktualnie obowiązujących nigdzie poza tym forum nie spotkacie, gdyż grafiki te są moimi autorskimi
Koncepcja oparta na... no właśnie. Jak ktoś zgadnie na czym/jakiej formacji to będzie "gość"
gogo-dimpek pomocnik komendanta drużyny Homo-wratislawienses
Na stopniach naszego "Junkierstwa" czyli OC. "Junkry" to potoczna nazwa OC jaką nadał tej formacji mój rodzaj broni czyli Marynarka Wojenna. Mamy tu jak widać stopnie wraz z "korpusówką" "Służby schronowej"
Wysłany: Nie 16 Lut, 2014 22:36
Junkry to bardziej pasuje na Ochotnicze Hufce Pracy... (hm... junacy )
A OC to OC
(oczywiście w latach 1982 - 1990 istniały oddziały OC W OHP)
Służba schronowa jak najbardziej
gogo-dimpek pomocnik komendanta drużyny Homo-wratislawienses
Wiele terminów jest nadawanych nie wiadomo dlaczego. W moim rodzaju broni ktoś taką nazwę wymyślił i tak zostało. Jeszce gdzieś indziej jak słyszałem mówi się "Oceloty". Możliwe że u nas w Mar-woju taka nazwę nadano dla tego że tę formacje przyłączono do jednostek BIB.
W którymś poście zapytałem się pod jaki rejon podlega Inowrocław, pamiętasz?
Chodziło tutaj o kolejny termin z nomenklatury wojskowej dotyczący rejonu zamieszkiwania poszczególnych żołnierzy.
Do czego się przyznajecie, że Inowrocław regionalnie podlega pod:
- Poznań - "Pyry",
- Bydgoszcz - "Topory",
- Toruń - "Krzyżacy"?
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 09:09
No to wg tego to "Oceloty" - u nas tak to funkcjonowało
Trudno mi być rzecznikiem kujawiaków (takowym z pochodzenia nie jestem ), natomiast regionalnie Ino było zawsze (wojewódzko) podległe pod Bdg. (tyle, że jak kiedyś wspomniałem w innym poście - o toporach nie słyszałem ).